A Lángoló Rubin Krónikái  

Posted by Aloha in , ,

Vannak olyan napok, amikor az ember ül az irodában és magában számol visszafelé 28800-tól. Aztán mielőtt teljesen bekattanna, elkezd random weboldalakon nézelődni. Valahogy így sikerült pár WoW-os témájú továbblinkelést követően rábukkannom a Lángoló Rubin Krónikáira. Utána elvoltam vele pár napig, muszáj volt az elejétől végigolvasni az egészet.
A történet egy, az Argent Dawn RP szerveren lakó klán, a Flaming Ruby tagjairól és a velük történt eseményekről szól. Rajzolója Chidori, civilben a húszas évei végén járó dán leányzó.

Míg a legtöbb WoW-ra épülő webcomic a játék aktualitásairól és jellegzetességeiről szól, a TFR az esetek túlnyomó részében a klánnal/klánban történt események egyéni szempontból történő megvilágítását, kvázi feldolgozását tartalmazza. Kifejezetten szórakoztató végigolvasni az aktuális epizódot, majd az információtöredékekből összerakni, vajon mi is történt valójában. A szereplők ez esetben nem kitaláltak, mindegyikük mögött ott a játékos személyisége és egyénisége. A grafika bűbájos, elnagyolt ceruzarajz nagyon élénk színekkel. Pont, mint a WoW :)

Chidorinak sikerült annyira megszerettetnie velem ezt az elborult csapatot, hogy egy ideig fontolgattam a szerverükre költözést és a klánba jelentkezést.
Aztán rájöttem, hogy nekem egyszer és mindenkorra elég volt az RP szerverből, illetve a jellemzően egy nemzet tagjaiból összeálló klánokból. Felsejlett pár emlék az első klánom, a Crimson Gauntlet életéből. Soha annyi drámakirálynőt nem láttam egy helyen összezárva (a többségük szigorúan női karakterrel játszó 18-20 év körüli finn srác volt) és többet nem is akarok :)

Szóval ha van egy unalmas délelőttöd, akkor nézz rá a TFR-re, érdemes!

This entry was posted on 2009. április 9., csütörtök at csütörtök, április 09, 2009 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 megjegyzés

Aranyosnak aranyos, de nekem is azonnal CG jutott eszembe az első 4-5 rész után... oda pedig nem vágyunk vissza. :P

2009. április 10. 9:40

Megjegyzés küldése