Vadászat Gollamra  

Posted by Aloha in ,

2007 vége felé jelentek meg az első hírek egy nem hivatalos, nem üzleti célra készülő Gyűrűk Ura rajongói filmről. Elég komoly honlapot dobtak össze neki és a készítők között is feltűnt pár olyan név, akik már letettek ezt-azt az asztalra. Valamikor tavaly mutatták be a trailert, a napokban pedig kijött a film is.

Az egész alkotás mindössze 40 perces, ennél már csak a története rövidebb: Gandalf ráébred, hogy megfeledkezett az Egy Gyűrű korábbi tulajdonosáról, Gollamról és Zsákos Bilbó veszélyben lehet. Megosztja aggodalmát Aragornnal, aki útnak indul, hogy felkutassa a lényt és a Gyűrű titka megmaradhasson. És nagyjából ennyi...
Természetesen nem is nagyon lehetne több, hiszen adott a múlt és a jövő, mégis hihetetlen, hogy a semmiről elkészítsenek egy ennyire igényes filmet. Mert a Vadászat Gollamra a messzemenőkig igényes. A zene, a vágás, a táj, a szereplők - minden tökéletesen illik akár Tolkien mester leírásaihoz, akár a trilógia által elénk tárt világhoz.

Az imdb-n jelenleg 9,6-on áll a film, ami minden bizonnyal még változni fog, de szerintem simán 9-es átlag felett fog maradni. Viszonyításként A Gyűrű Szövetsége 8,7; A két torony 8,6; A király visszatér pedig 8,8 pontot kapott.
Aki szerette a trilógiát, szeretni fogja ezt a filmet is, akinek viszont nem tetszett, az ne töltse vele az idejét!



Update: valami csodálatos ötlettől vezérelve megszüntették a film embedelésének lehetőségét a "hivatalos" bemutató oldalon, a Dailymotion-ön, így a fenti verzió minősége elég gagyi. HD minőségű, magyar feliratos változatért katt ide.

This entry was posted on 2009. május 4., hétfő at hétfő, május 04, 2009 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 megjegyzés

Fallout  

Amikor Gollam énekel a zsákban... ott kész voltam... LOL

2009. május 4. 20:33

Megjegyzés küldése